ÇEVRE ORTAOKULU

SEMEP Etkinliğinde Su ve Toprak Kirliliğine Dikkat Çektik

Küresel problemlere karşı her zaman duyarlılık gösteren öğrencilerimiz, çevre sorunlarına karşı da bilinçli hareket eden bireyler olmuşlardır. Özellikle son yıllarda Akdeniz ve Ege’de çıkan orman yangınları, Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj gibi çevre sorunlarıyla daha yakından mücadele edilmek zorunda kalınmıştır. Ülkece yaşadığımız bu sorunlar, çocuklarımızın farkındalığını daha da arttırmıştır. Çevre sorunlarına karşı her zaman duyarlılık gösteren okulumuz ve öğrencilerimiz, düzenli olarak katılım gösterdiğimiz SEMEP etkinliğine bu sene belirlenen “Kent Kültürü, Suyun-Toprağın-Havanın Korunumu, Geri Dönüşüm, Ekolojik Denge, Endüstri 4.0” temaları ışığında, “Ekolojik, Ekonomik, Sosyal ve Teknolojik Kent Dönüşümü” çalışmalarıyla katılmıştır. 6. sınıf öğrencilerimiz hazırlamış oldukları afiş ile SEMEP Afiş Günü etkinliğinde okulumuzu başarıyla temsil etmişlerdir. En iyi gözlemci okul ödülünü kazanarak bu sene de okul müdürümüz Şebnem GÖNEN’ e plaketimizi teslim etmişlerdir.