ÇEVRE ORTAOKULU

Çevre Koleji Öğrencilerinden Gauss’ta Üstün Başarı

Kanada’da bulunan Waterloo Üniversitesinin Matematik ve Bilgisayar Merkezi tarafından düzenlenen “Uluslararası Gauss Matematik Yarışması”nda, 8. sınıf öğrencisi Emir Kızıltan ve 7. sınıf öğrencisi Şükrü Ege Yücel 150 tam puan alarak üstün başarı sertifikası almaya hak kazandı.

1998 yılından beri düzenlenen ve bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen uluslararası yarışmaya farklı ülkelerden toplam 83 bin 950 öğrenci katıldı.

11 Mayıs 2017 tarihinde yapılan yarışmada Çevre Koleji 8. sınıf öğrencileri Zeynep Oğuztimur, Alper Mehdi Sametoğlu, Begüm Kül, Teoman Soydan, Ömer Ata Gezici, Ahmet Tunga Bayrak, Elif Gündoğan ve Elif Sude Barutçu, 7. sınıf öğrencileri Eda Korkmaz, Kaan Çorlu, Alp Doruk Kaya, Efe Yılmaz ve Ece İrem Yılmaz %25’lik dilime girerek başarı belgesi almaya hak kazandı.