“One Bag Less” Projemizle, Global Social Leaders’da Dünyanın En İyi 5 Projesi Arasındayız
ÇEVRE ORTAOKULU

İngilizce öğretmenlerimizin rehberliğinde 5. sınıf öğrencilerimizden oluşan bir grubun gerçekleştirdiği “One Bag Less-Bir Torba Daha Az” projesi, Global Social Leaders’da “Dünyanın En İyi 5 Projesi”nden biri seçildi. Birleşmiş Milletler Kalkınma Sürdürülebilirlik Hedefleri’ne dayanan; Global Social Leaders, UK Future Foundations ve Çevre Koleji tarafından desteklenen projeyle dünyaya seslerini duyuran öğrencilerimizi tebrik ediyoruz!

İngilizce öğretmenlerimizin rehberliğinde 5. sınıf öğrencilerimizden oluşan bir grup, Birleşmiş Milletler Kalkınma Sürdürülebilirlik Hedefleri ‘ne dayanan ve Küresel Sosyal Liderler, UK Gelecek Vakıflar ve Çevre Koleji tarafından desteklenen bir proje geliştirdiler.

Amacı “Sorumlu Tüketim ve Üretim” geliştirmek ve plastik poşetlerin çevremizi ve hayatımızı olumsuz yönde etkilediği konusunda farkındalık yaratmak olan “Bir Torba Daha Az!” projesinin 4 ve 5. sınıf öğrencilerimizden oluşan 20 kişilik gönüllü ekibi, İngilizce skills öğretmenleri ve müdür yardımcıları liderliğinde Bağdat Caddesi'nde yürüyüş yaptı.

Doğa tutkusu olan, çevreyi temiz tutma ve plastik kullanımını durdurma isteğiyle motive olmuş bu öğrenci grubumuz, yürüyüş boyunca diğer öğrencilerle ve yoldan geçen vatandaşlarla kısa diyaloglarda bulundular. Amaç, plastik kullanımının tehlikelerine ve tüm mağazalar tarafından “hediye” olarak sunulan naylon poşetlere farkındalığı artırmaktı. Aynı zamanda bu sorunlara olası çözümler de sundular. Ekibimiz plastik kullanımına karşı sloganlar yazan afişlerle, sokaktaki insanlara el ilanları ve bilgi metinleri sunarak; hayatlarımızda, toplumumuzda ve dünyada bir fark yaratmak için bir adım attılar. Seslerini duyurdular ve fark edilmeden dönmediler. Bunların yanı sıra CNNTÜRK hava durumu sunucusu Bünyamin Sürmeli, öğrencilerimizin kampanyasından çok etkilendi, onları destekledi ve sosyal medya hesabından “Beyaz şapkalı, beyaz tişörtlü minikler; ‘Bana sağlıklı yaşayabileceğim bir dünya bırak!’ diyorlar, hem senin hem de kendileri için hafta sonu oyun oynamak yerine seni uyandırmaya çalışıyor.” şeklinde yorum yaptı.

“Bir Torba Daha Az!” projesi ekibi olarak eskiyi değiştirmeye değil, yeniyi inşa etmeye odaklanıyoruz.