ÇEVRE ORTAOKULU

Çanakkale Zaferi Anısına Yaşanmış Şiirler Sergisi

Çevre Koleji olarak milli ve tarihsel mirasımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu amaçla Çevre Koleji idareci, öğretmen ve öğrencileri Çanakkale Cephesi’nde çekilmiş nadide fotoğraflara şiirler yazdılar. Harbiye Askeri Tarih Müzesi koleksiyonundan özel izinle alınan bu görseller, pek bilinmeyen fotoğraflardan oluşuyor. Bu fotoğraflar bizlere hem atalarımızın yaptığı fedakarlıkları gösterdi hem de bizlere duygularımızı aktarmak için çok özel bir fırsat verdi. Sergimiz okulumuzun giriş katında herkesin ilgisini çekti. Atalarımızın bizler için yaptıkları fedakarlıkları unutmayacağımızı dile getirirken bu çalışmada yer alan herkese teşekkür ediyoruz.

Mahşer yeriydi Çanakkale,

Vuruldu Mehmet, düştü yere.

Vatan toprağını yıkayan kanlar,

Dönüştü tarla gibi gelinciklere.

İsa ÇAVUŞLU

Sosyal Bilgiler Öğretmeni

39. Alay’dık biz, çıktık yola umutla,

Vatan için kurtuluşu arıyorduk onurla,

İnandık gücümüze, sığındık ülkümüze,

Verdik omuz omuza vatan için bu yolda.

Şebnem GÖNEN

Genel Müdür

Mermiler çarpışıyordu havada,

O kanlı harp meydanında.

Mehmetçikler düşüyordu birer birer,

Anaları hep akıllarında.

Mustafa Berker KESKİN-8A

Etkinliğimize verdikleri destek için Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığına ve müze müdürü Albay Ömer Faruk Arslan’a ayrıca şükranlarımızı sunarız.