ÇEVRE ORTAOKULU

Çevre İlkokulu Çatışma Çözümü Eğitimi Programı

“Çevre İlkokulu Çatışma Çözümü Eğitim Programı”, çocuklar arasında yaşanan anlaşmazlıkların çözümü için gerekli sosyal becerilerin kazandırılması amacıyla hazırlanmış ve 3. sınıflar düzeyinde uygulanmıştır.

Programımızın hedefi, öğrencilerimizin aralarındaki anlaşmazlıkları şiddete başvurmadan, diyalogla, yapıcı yollarla çözme beceresi kazandırmaktır. Program, çocukların gelişimine ve yaş özelliklerine uygun olarak düzenlenmiş bir grup çalışmasını içerir. Gerçekleştirilen 10 haftalık programda duygular, empati ve öfke kontrolü gibi konular farklı materyal ve yöntemlerle zenginleştirilmiştir. Aynı zamanda eğlenceli aktiviteler, oyunlar ve senaryolar/hikayeler kullanılmıştır. Her bir oturum, belirli becerileri geliştirmek ve davranış sorunlarını çözmek amacıyla oluşturulmuştur. Oturumlarda, yeni yaşam becerileri ve bu becerilerin gündelik ilişkilere aktarılması için hedefler ve stratejiler önerilmiştir.

“Çevre İlkokulu Çatışma Çözümü Eğitim Programı”nın bir diğer önemli amacı da çocukların kendi iç dengeleri ve duygularını daha güçlü bir şekilde kavrayabilmeleri ve tanımalarıdır. Programın tamamlanmasından sonra da bu içeriği destekleyici müdahaleler sürecektir.

Saygılarımla,

Dilara ALTINTAŞ