ÇEVRE ORTAOKULU

Geleceğin Liderleri Buradan Doğar

11, 12 ve 13 Ocak 2019 tarihlerinde 6. sınıf öğrencilerimiz ile “İzmir Uzay Kampı”na bir gezi düzenledik. “Geleceğin Liderleri Buradan Doğar!” sloganıyla yola çıkan “Uzay Kampı”, uzay bilimleri ve teknolojileri hakkında merak edilen her şeyi öğrencilerimize sundu. Öğrencilerimiz, NASA tarafından hazırlanan eğitim programında, simülatörler ile uy­gulamalı eğitim al­manın yanı sıra, ta­kım çalışması ve li­derlik becerilerinin geliştirilmesine yönelik aktiviteler de yaptılar. Yapılan etkinliklerin tümü öğrencilerimizde uzay teknolojileri konusunda büyük bir farkındalık yarattı.

Öğrencilerimiz, bu simülatörleri birebir kullanarak oldukça eğlendiler. Özellikle “İnsanlı Manevra Ünitesi” ile daha önce NASA astronotları tarafından uzayda kullanılmış ve uzay kampına getirilmiş bir makineyi hareket ettirmenin heyecanını yaşadılar. Diğer yandan yön kaybı hissini anlatan “Çok Eksenli Simülatör-MAT”, Ay’da hareket etme hissi yaşatan “1/6 Yer Çekimi Koltuğu” ve Newton’un yasalarını kanıtlayan “Sıfır Yer Çekimi Duvarı” geleceğin bilim adamları olacak öğrencilerimiz için çok güzel birer deneyim oldu.

“The Sun”, “Mercury” ve “Venüs” olmak üzere dört takım hâlinde eğitimlerini sürdüren 52 öğrencimizin yaptıkları en önemli görev “Uzay Mekiği Discovery” uçuş göreviydi. Takım ruhunu benimseyerek uçuş görevini tamamlayan öğrencilerden bazıları uçuş mürettebatında pilot, kargo uzmanı, bilim insanı; diğerleri ise yer kontrol merkezinde uçuş yöneticisi, bilim adamı, halkla ilişkiler uzmanı oldular. Bu sayede birbirleriyle etkin biçimde iletişim kurmayı, sorunları birlikte çözmeyi, bilimsel düşünme süreçlerini uygulamayı öğrendiler. Ayrıca öğrencilerimiz, sanal gökyüzünün oluşturulduğu planetaryum ile takım yıldızlarının gökyüzündeki konumlarını tanıyıp yerbiliminden astronomiye kadar birçok konunun tamamen görsel örneklerle anlatıldığı “Sihirli Küre”yi inceleme fırsatı buldular.

Kampın son günü öğrencilerimiz “Uzay Kampı Eğitim Sertifikaları” nı alarak “Uzay Kampı Mezuniyet Töreni” ne katıldı. Sertifikalarını alan öğrencilerimiz, bütün eğitimleri başarıyla geçtikleri ve eğlenerek öğrendikleri için mutlu bir şekilde kamptan ayrıldılar.