AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı) Gezisi

Çevre Koleji Lise Sosyal Bölümü olarak 12 Nisan 2019 tarihinde coğrafya öğretmenimiz Sedef Turan liderliğinde 10.sınıf öğrencilerimiz ile AFAD Yeşilköy Yerleşkesi’ni ziyaret ettik. Deprem ülkesinde yaşayan bireyler olarak deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenlerin önemini içeren bu gezide öğrencilerimiz çok değerli bilgiler edindiler. Teorik bilgilerin yanı sıra üç boyutlu deprem filmi izlenerek öğrencilerimizin merak ettikleri sorular cevaplandı. öğrencilerimiz deprem simülatöründe 7,4 şiddetindeki 1999 İzmit depremini deneyimleme fırsatı bulup deprem esnasında yapılması gerekenleri yaşayarak öğrendiler.

Ardından deprem sonrasında hayati bir görev üstlenen arama kurtarma köpeklerinin eğitim alanında, Dex isimli kurtarma köpeği eşliğinde küçük bir uygulama yaptılar. Hayvan sevgisi ve duyarlılığı yüksek olan Çevre Koleji öğrencileri minik dostlarımızın bu yeteneklerini de öğrenmiş oldular. Ayrıca sanal gerçeklik odası ve sel havuzunda yapılan uygulamalar sayesinde deneyimlemeleri mümkün olmayan bu afetlerde yaşanabilecekleri öğrendiler. Katılan tüm öğrencilerin büyük keyif aldığı bu gezi aynı zamanda edindikleri hayati tecrübeler ile son buldu.