Harvard-UNICEF Konferans’ından 3 Birincilik

Çevre Koleji 10. sınıf öğrencilerimiz 26-28 Şubat tarihleri arasında Harvard- UNICEF Kulübünün organize ettiği “İnsanlığı Güçlendirmek: COVID-19 Sürecinde Yenilenen İnsaniyet Çağrısı” temalı konferansa katıldılar. Etkinlikte, öğrencilerimiz COVID-19'un dünya çapındaki yönetim yapılarını, sağlık çalışanlarını ve göç modellerini nasıl etkilediğini; katıldıkları paneller ve atölye çalışmalarında tartıştılar. Dünyanın çeşitli ülkelerinden katılan 250 lise öğrencisi, COVID-19 salgınının şiddetlendirdiği insani sorunlar hakkında bilgi edindi ve alanında uzman konuşmacılarla etkileşim kurma fırsatı elde ettiler, yeni normale uyum sürecinde dünya çocukları için küresel ve yenilikçi çözümler ürettiler. 10A’dan BORA TAŞCAN ve ONUR TIĞLI ve grubu mülteciler ve ülkeye yeni gelen göçmenler için yeni kültüre nasıl adapte olacaklarını sundukları CONNECT projesi ile, 10B- LİNA KÖKSAL ve grubu mültecileri eğitmek için yarattıkları web sitesi YEP sunumuyla, 10A’dan ZEYNEP ECE KARATAŞ ve grubu DEJART pandemi süresince dünyanın farklı yerinde bulunan çocuklara global sorunlar hakkında farkındalık yaratmak amacıyla yarattıkları WEB sitesi sunumlarıyla birinci oldular. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ederiz.