Narköy Gezisi

Çevre Koleji Lise Sosyal Bölümü, çocuklarımızın doğa ile bir arada olmalarını; organik - sürdürülebilir tarım ve hayvancılık yöntemlerine dair fikir ve tecrübe edinmelerini sağlamak amacıyla İzmit’in Kandıra ilçesine bağlı Kerpe’de yer alan Narköy Çiftliği’ne bir gezi düzenledi.

Öğrencilerimiz güne çiftlikte yetiştirilen organik ürünlerle hazırlanmış özel bir kahvaltı ile başladılar. Rehber eşliğinde çam, meşe, kayın, sedir ağaçları arasında ve zengin bir orman altı florası içinde keyifli bir orman yürüyüşü gerçekleştiren öğrencilerimiz daha sonra organik ürünlerden hazırlanan bir öğle yemeği ile yorgunluk attılar. Programın öğleden sonraki kısmında öğrencilerimiz, tohum ekme faaliyetleri yaparak atalık tohumların yer aldığı tohum bankasını ziyaret ettiler. Ayrıca sürdürülebilir hayvancılık faaliyetlerinin yer aldığı ahırlarda öğrencilerimiz ineklerden süt sağma fırsatı buldular ve at, eşek gibi hayvanları elleriyle beslemenin mutluluğunu yaşadılar.

Gün sonunda öğrencilerimiz, çeşitli bitkilere ait fideler aldılar ve sürdürülebilir bir dünya için sürdürülebilir tarımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlayarak ve keyifli olduğu kadar eğitici deneyimler yaşayarak çiftlikten ayrıldılar.