Çevre Lisesi İlk Yardım Eğitiminde
Çevre Lisesi İlk Yardım Eğitiminde

Çevre Lisesi İlk Yardım Eğitiminde!

Çevre Lisesi 9. sınıf öğrencileri “Yaşam Boyu Öğrenme” kapsamında 28 Mayıs ve 30 Mayıs 2019 tarihlerinde toplam 8 saatlik temel ilk yardım eğitimi aldı. Eğitim okulumuzda, uzman doktorlarca verildi. Uygulanan eğitim programında;

Genel ilk yardım bilgileri, hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım, zehirlenmelerde ilk yardım, hayvan ısırmalarında ilk yardım, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında ilk yardım, boğulmalarda ilk yardım ile hasta/yaralı taşıma teknikleri anlatıldı.

Öğrencilerimiz bu eğitimin sonunda “İlk Yardım Bilgilendirme Sertifikası” almaya hak kazandı.