Çevrenin Mucitleri “NASA Buluş Şenliği”nden Ödülle Döndü

Çevre Lisesinde gelenek bu yıl da bozulmadı. 4. kez katıldığımız “NASA Buluş Şenliği”nden her yıl olduğu gibi bu yıl da ödülle döndük. 15’incisi düzenlenen ve 38 okulun katıldığı yarışmada öğrencilerimiz Mert Sezer, Mustafa Cem Büyükalpelli, Sevgi Eda Keskin ve Ahmet Tunga Bayrak En Yaratıcı Tasarım Ödülü’nü alarak büyük bir başarıya imza attılar.

Buluş Şenliği, JPL-NASA mühendislerinin 1998’den beri ABD’de her yıl düzenlediği ve Güney Kaliforniya’daki orta dereceli okulların katılımına da açık olan “Invention Challenge” adlı yarışma esas alınarak, aynı format ve içerikte düzenlenen bir yarışmadır. Yarışma düzenleyicileri, uygulamaya dayanan fiziksel bir problem ortaya koyup öğrencileri ve meraklıları bir düzenek (buluş) yaparak çözmeye davet eder; onlara bu problemi çözmeleri için meydan okurlar. Bu yılın görevi; iki destek üzerinde yatık halde duran bir plastik boruyu, bir dakikada küçük bir platform üzerinde dik konuma getirecek bir cihaz yapmaktı.

Öğrencilerimiz yarışmada, tasarladıkları cihaz ile 3 saniyede görevi yerine getirdiler ve “En Yaratıcı Tasarım Ödülü”nü kazandılar. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.