“Farming Team Planting Area”ya Kış Sebzelerimizi Ektik

Çevre Lisesi olarak öğrencilerimizi akademik, kültürel ve sportif yönlerde geliştirirken sosyal hayatta da kullanabilecekleri beceriler kazandırmayı ve bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.

Bu amaç doğrultusunda kurduğumuz “Çevre High School Farming Team”; öğrencileri doğa ve çevresi ile uyum içinde yaşayabilmesi için bilgilendirmek, bu alanda becerilerini geliştirebilmek için farklı etkinlikler düzenlemektedir.

Öğrencilerin toprağa temas etmesini ve çevre-insan sağlığına zarar vermeyen sürdürülebilir tarım konusunda fikir sahibi olmasını sağlamak hedefiyle okulumuz bahçesinde mevsimlik sebze üretimi yapılmaktadır.

Bu etkinlikler kapsamında okulumuzun “Yeşil Bahçe”sinde yer alan “Farming Team Planting Area”da kış sebzeleri ekimini tamamladık. Bulunduğumuz mevsim itibarıyla karalahana, marul, sarımsak, soğan ve kırmızı lahana ekimi yaptık.