Çevre Kolejine “First Lego League Yarışmasında“ İki Ödül
Çevre Kolejine “First Lego League Yarışmasında“ İki Ödül

Dünyada 80 ülkede düzenlenen First Lego League (FLL) robotik turnuvasında Çevre Koleji Lise öğrencileri “Programlama ödülü”, ilköğretim öğrencileri ise “en iyi mekanik tasarım ödülü” almaya hak kazandı.

Çevre Koleji lise öğrencileri Bilişim Teknolojileri dersi kapsamında, acil durumlarda sokak hayvanlarını uzman veteriner hekimlere ulaştırabilmek için geliştirdikleri mobil uygulama ile bu yıl Türkiye’de 13.’sü düzenlenen First Lego League Yarışması’nda “Programlama Ödülü”nü, ilköğretim öğrencileri ise tasarladıkları robotla “En İyi Mekanik Tasarım Ödülü”nü kazandı.

Bu yılki teması, “Hayvanlar: Yaşam Ortaklarımız/Animal Allies” olan yarışmada lise öğrencileri, düştüğü kuyudan 10 gün sonra kurtarılan Kuyu köpekten ilham alarak mobil bir uygulama tasarladı.

Uygulama sayesinde yaralı sokak hayvanlarına acil olarak müdahale edilmesi gereken durumlarda mobil telefon kullanıcısı, bulunduğu konumu belirleyerek 5 km etrafındaki veterinerlere ulaşabilecek. Uygulama Android işletim sistemine sahip telefonlarda özel bir “QR” kod ile telefona yüklendikten sonra, seçilen en yakın veteriner kliniğin yol tarifini vererek kişinin veteriner hekime en kısa yoldan ulaşmasını sağlıyor.

Çevre Lisesinden Mustafa Cem Büyükalpelli, Ece Sevenay, Kaan Su, Özen Akkoyun, Batuhan Akgüneş, Mert Sezer, Alp Özakın, Mert Efe Şaşar’ın geliştirdiği mobil aplikasyon “Play Store”dan indirilerek ücretsiz olarak kullanıma açık olacak.

İlköğretim öğrencilerinin tasarlamış olduğu robot ise verilen bütün komutları başarıyla yerine getirerek “En İyi Mekanik Tasarım” ödülünü almaya hak kazandı.