DÜNYA ŞAMPİYONU ÇEVRE KOLEJİ

Çevre Koleji ISF Dünya Gençler Yüzme Şampiyonasında Dünya Şampiyonu Oldu!

Çevre Koleji bu kez şampiyonluğa kulaç attı. Aynı zamanda 19. kez Türkiye şampiyonluğunu göğüsleyen Çevre Koleji kız yüzme takımı, ISF Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası kapsamında dünya şampiyonu olarak kupayı ülkemize taşıdı.

ISF Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de son buldu. 22-23 Nisan tarihlerinde 17 ülkeden 281 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen şampiyonada yer alan milli sporcular ilk gün 16, ikinci ve son gün 22 madalya elde ederek Uluslararası Okul Sporları (ISF) tarihinde yeni rekorlara imza attı.

2011 yılında elde ettiği dünya şampiyonluğunun yanı sıra daha önceki yıllarda 18 kez Türkiye şampiyonu olan Genç Kız Yüzme Takımı bu başarılarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye'yi kızlarda temsil eden Çevre Koleji (Sezin Eligül, Ilgın İlter, Aleyna Özkan, Gizem Güvenç) 4x50 karışık bayrak yarışında takım halinde dünya birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Çevre Koleji sporcularından Sezin Eligül 50m sırtüstü stilde altın, 100m kelebekte gümüş, Defne Kurt 200m serbestte bronz, Aleyna Özkan 100m kelebekte altın, Gizem Güvenç 50m serbest stilde gümüş madalya elde etti.

Çevre Koleji Yüzme Koordinatörü Aydın: "Çok Mutlu ve Gururluyuz"

Çevre Koleji Yüzme Koordinatörü Abdullah Aydın, konu ile ilgili şunları söyledi; “Dünya şampiyonluğu öncesinde, Türkiye'de yaklaşık olarak 14 takımın katılımı ile il birinciliği, yarı finaller ve final maçı gerçekleştirildi. Çevre Koleji kız takımımız katılan okullar arasında önce Türkiye şampiyonu oldu. Bundan sonraki aşamada ise ISF’nin Okullararası Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Bu yol sonunda hedefimiz dünya şampiyonluğuydu. Dünya şampiyonasına gelirken 17 ülke vardı ve bu ülkeler arasında çok güçlü rakiplerimizin olduğunu biliyorduk. 2 yıl önce de böyle güçlü rakiplerle karşılaşmıştık bu yıl takımımızın iyi olduğunu bildiğimiz ve güvendiğimiz için hedefimiz dünya şampiyonluğuydu. Şuan dünya şampiyonluğunu elde ettik çok mutlu ve gururluyuz" dedi.