Çevre Lisesinde PSAT Rüzgarı

Çevre Lisesi olarak yurtdışı üniversitelerinde lisans eğitimi almak isteyen tüm öğrencilerin girdiği ve sonuçlarını bu üniversitelere başvururken kullandıkları SAT sınavına yönelik de ciddi bir çalışmamız oldu. Lise Matematik ve İngilizce bölümleri olarak 9. Sınıftan itibaren her seviyede öğrenim gören öğrencilerimize SAT’ye hazırlık niteliğinde olan PSAT sınavının çıkmış sorularını çözdük ve 20 Aralık 2018’de okulumuzda PSAT denemesi uyguladık. Böylece yurt dışında üniversite hedefi olan öğrencilerimize kendilerini deneme fırsatı sunmuş olduk. Ayrıca bundan sonraki çalışmalarını da nasıl şekillendirmeleri gerektiğini göstermek adına çok faydalı bir deneyim yaşattık. Öğrencilerden çok olumlu dönüşler aldığımız SAT çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz.