Uluslararası İngilizce Dil Eğitimi Konferansı Türkan Şoray’ın Katılımıyla Gerçekleşti

13. Uluslararası İngilizce Dil Eğitimi Konferansı ELT 2017, 25 Şubat’ta Çevre Kolejinde gerçekleştirildi. Türkan Şoray’ın onur konuğu olarak katıldığı konferansın bu yılki teması ise “THE ART OF TEACHING”(Öğretme Sanatı ) oldu.

Çevre Kolejinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası İngilizce Dil Eğitimi Konferansı “13th ELT CONFERENCE”,  Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen yaklaşık 700 İngilizce öğretmeninin ve yayınevinin katılımıyla 25 Şubat 2017 tarihinde Çevre Koleji Erenköy Kampüsünde gerçekleştirildi.

Türkan Şoray’ın onur konuğu olarak katıldığı konferansta, Dr. Özgür Bolat, Paul Seligson ve Jamie Keddie İngilizce öğretmenlerine eğitim verdiler.  Türkiye’den ve yurt dışından birçok konuşmacının katıldığı “İngilizce Dil Eğitimi” konferansında İngilizce derslerinde uygulanabilecek yöntemler, fikirler ve yeniliklerin yanı sıra hayata ve öğrencilere yaklaşımlar konusunda da bilgiler aktarıldı.

Öğretmenlik mesleği için gerekli niteliklerin ve yeni öğretme metotlarının ele alındığı günde, ana konuşmaların sonrasında katılımcılar, atölye çalışmalarına da katıldılar. Gerekli tüm organizasyonların yapıldığı konferansta İngilizce öğretiminin gelişen teknoloji ile entegrasyonu, değişen öğrenci profiline uyum sağlayabilme konusu ve buna paralel olarak da değişen öğretim metotları gün boyu detaylı incelendi.