12. Sınıf Öğrencimiz Mert Akyürekli, Çin‘de Gerçekleştirilen “CASTIC Uluslararası Proje Yarışması’nda”  Dünya Birincisi Oldu
12. Sınıf Öğrencimiz Mert Akyürekli, Çin‘de Gerçekleştirilen “CASTIC Uluslararası Proje Yarışması’nda” Dünya Birincisi Oldu

12. Sınıf Öğrencimiz Mert Akyürekli, Çin’de Gerçekleştirilen “CASTIC - Uluslararası Proje Yarışması”nda  Dünya Birincisi Oldu

Her yıl farklı bir şehirde düzenlenen ve 500 finalistin yarıştığı CASTIC - Uluslararası Proje Yarışması, bu yıl 14-23 Ağustos tarihleri arasında Çin’in Hangzhou şehrinde gerçekleştirildi. Çevre Koleji 12. sınıf öğrencisi Mert Akyürekli, “Investigation of DNA-Ferrofluid Interaction by Using Magneto-optical Methods” adlı projesiyle 500 finalist arasından birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Mert Akyürekli’nin, Türkiye’den katılan tek proje olma özelliği taşıyan ve DNA-ferro sıvı etkileşimini incelediği çalışması, hem jürinin hem de halkın en yüksek puanını alarak birinciliği hak etti ve ülkemizin gurur kaynağı oldu.

Öğrencimizi bu üstün başarısından dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.