Çevre Lisesi, Evrenin Sırlarını Arayan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN‘de
Çevre Lisesi, Evrenin Sırlarını Arayan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN‘de

Çevre Lisesi, Evrenin Sırlarını Arayan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN'de

Lise Fen Bölümü tarafından organize edilen “CERN Gezisi” 13-17 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz, dünyanın en önemli araştırma laboratuvarlarından biri olan CERN’i tanımanın yanı sıra  İsviçre ve Fransa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı buldular.

Çevre Lisesi öğrencileri, Cenevre gezisinin ardından dünyanın en büyük atom altı parçacık laboratuvarı olan CERN'de fiziğin gizemli dünyasına inanılmaz bir yolculuk gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz, çok değerli fizik profesörü Kerem Cankoçak'ın verdiği önemli bilgiler ışığında CERN'de gerçekleştirilen dünyaca ünlü deneyler hakkında bilgi sahibi olurken aynı zamanda şimdiye kadar yapılan çalışmalar hakkında da pek çok şey öğrendiler.

Gezimizin ikinci bölümünde Paris şehir turu yapan öğrencilerimiz, şehrin en güzel noktalarını gezip tur rehberimizden Paris ve Fransa hakkında tarihi bilgiler aldılar. Sonraki durağımız olan Disneyland’ta ise Disney’in renkli dünyası ile tanışıp çok eğlenceli bir gün geçirdiler. Paris’teki son günde Eyfel Kulesi’ne çıkan ve ardından Sen Nehri’nde tekne turu yapan öğrencilerimiz geziyi büyük bir mutlulukla tamamladılar.