BURGAZADA SAİT FAİK ABASIYANIK MÜZESİ GEZİSİ

Çevre Lisesi 9. sınıf öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı dersinde hikâyeleri okutulan Türk edebiyatının önemli ismi Sait Faik Abasıyanık’ın Burgazada’da bulunan müze evini ziyaret etti.

Türk hikâyeciliğinin öncülerinden Sait Faik Abasıyanık´ın Burgazada´da yaşadığı ve pek çok hikâyesini kaleme aldığı köşkü ziyaret eden öğrencilerimiz; yazar Sait Faik Abasıyanık’ın yaşamına tanıklık etmiş eşyaları, fotoğrafları, mektupları, eserlerine konu olan sayısız hatırasının izlerini taşıyan nice eşya ve belgeyi görerek yazarı daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Müze gezisinden sonra öğrencilerimizle Burgazada’nın sakin ve huzur veren atmosferinde yazarın öykülerini tahlil etme çalışmaları yapıldı. Öğrencilerimiz hem eğlendikleri hem de öğrendikleri bir gün geçirdi.