ÇEVRE LİSESİ İLK YERLEŞİM YERİ ÇATALHÖYÜK’TE

9. sınıf öğrencilerimizin tarih ve edebiyat derslerinde edindikleri bilgileri daha kalıcı hale getirmek, derse ilgilerini artırmak, tarih ve edebiyat derslerinin görerek yaşayarak da öğrenilmesini sağlamak amacıyla düzenlediğimiz Çatalhöyük gezimiz başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Öğrencilerimiz gezimizin ilk durağı olan ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Çatalhöyük’te; yaklaşık 9000 yıl öncesine ait ilk ev mimarisini, ilk manzara resmini, ana tanrıça kültü gibi özgün buluntuları ve inanç eserlerini görme fırsatı buldular.

Gezimizin ikinci durağı olan Konya Merkez’de Karatay Medresesi, Sırçalı Medrese, Konya Arkeoloji Müzesi ve Mevlana Müzesini ziyaret eden öğrencilerimiz günün sonunda Mevlana Kültür Merkezinde katıldıkları sema töreni ile farklı bir deneyim yaşadılar.

Gezimizin son gününde geçmişi 5000 yıl öncesine dayanan ve ülkemizin kültürel zenginliklerini yansıtan Sille şehrinin tarihi sokaklarını ve Aya Eleni Kilisini gören öğrencilerimiz daha sonra Türkiye’nin ilk kelebek bahçesi ve Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesini gezerek keyifli anlar yaşadılar. Gezimizin son durağı ise kendine has felsefesi ve mizah anlayışı ile dünyaca tanınan Nasreddin Hoca’nın dünyanın tam ortası diye nitelendirdiği Akşehir’di.

Yoğun ve keyifli geçen bu gezinin sonunda Çevre Lisesi öğrencileri, yaşadıkları ülkedeki farklı dönem ve kültürlere ait tarihî eserlerin farkına vararak  kültürel mirası koruma bilincine sahip oldular.