Çevre Lisesi “Silikon Vadisi”nde

Çevre Lisesi 9,10 ve 11. sınıf öğrencileri, 13-21 Nisan 2023 tarihlerinde Matematik Bölüm Başkanı Gülhan Pamuk önderliğinde, Fen Bölüm Başkanı Özge Cankaflı ve Okul Müdürümüz Nurhan Deniz eşliğinde Silikon Vadisi’ne gittiler. Öğrencilerimiz, dünyanın en önemli bilişim merkezi olan Silikon Vadisi’ni ve dünyanın önde gelen üniversitelerinden UCLA, UC Berkeley, Caltech ve Stanford Üniversitelerini ziyaret etmenin yanı sıra eğitimlere de katıldılar.

UCLA da %100 bursla okuyan 2021 mezunumuz Gizem Güvenç, Çevre Lisesi öğrencilerine rehberlik yaparak UCLA'deki üniversite hayatını, derslerini ve başarılarını anlattı.

Stanford Üniversitesinde Fizik Profesörü Murat Baday ile söyleşi yaptık. Kampüsü gezme fırsatı bulduk.

California Institute of Technology(CALTECH) Üniversitesinde bilim insanı Umut Yıldız ile bir söyleşi gerçekleştirdik. NASA'ya ait Jet Propulsion Laboratory (JPL)'de “Derin Uzay İletişimi ve Astrofizik” alanlarında araştırmacı olarak çalışan Umut Yıldız’ dan NASA çalışmaları hakkında detaylı bilgiler edindiler. Öğrencilerimiz ayrıca SPACE X'e de giderek incelemelerde bulundular.

California'daki teknoloji devlerinin vazgeçilmez ikonu olan Silikon Vadisi’nde Intel, Apple, Meta, Facebook ziyaretleriyle öğrencilerimiz keyifli vakit geçirdiler. Google yerleşkesinde yazılım mühendisi olarak çalışan Ali Suavi Demir ile buluştuk ve Ali Suavi Demir bize projelerini anlattı.

Bu kadar eğitimle alakalı konunun yanında Batı Amerika turumuzu da yapmış olduk. California'da dünyanın en büyük sinema yapımlarının çekildiği Universal Studios ve eğlence parkı olan Six Flags Magic Mountain'a gittik. Öğrencilerimiz; Beverly Hills, Griffith Observatory, Stars of Fame Hollywood ve Santa Monica gezileriyle keyifli bir gün geçirdiler. San Diego Old Town Bölgesinde keşif yaptık ve Santa Barbara’da Solvang Danimarka Köyü’nü gezme fırsatı bulduk.

Bu gezi ile öğrencilerimiz problem çözebilen, eleştirel düşünebilen, çağını yakalayan, sorunlara analitik bakış açısı geliştirebilen bireyler olma yolunda gelişirken matematik, fizik, mühendislik, yazılım, bilişim teknolojileri alanlarıyla ilgili de somut bir tecrübe yaşadılar. Öğrencilerimiz, katıldıkları workshop ve seminerlerde okulumuzu çok iyi temsil ettiler. Eğitim gezimize katılan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.