Çevre Lisesi “Silikon Vadisi’nde

Çevre Lisesi Hazırlık, 9,10 ve 11. sınıf öğrencileri, 3-12 Nisan 2024 tarihlerinde Lise Matematik Bölüm Başkanı Gülhan Pamuk önderliğinde, Genel Müdürümüz Sayın Şebnem Gönen ve Lise Müdür Yardımcımız Ülkü Akpolat eşliğinde Silikon Vadisi’ne gittiler. Öğrencilerimiz, dünyanın en önemli bilişim merkezi olan Silikon Vadisi’ni ve dünyanın önde gelen üniversitelerinden UCLA, UC Berkeley, Caltech ve Stanford Üniversitelerini ziyaret etmenin yanı sıra eğitimlere de katıldılar.

California Institute of Technology (CALTECH) Üniversitesinde Bilim İnsanı, Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız ve NASA Jet Propulsion’da çalışmalar yapan Astrofizikçi Fırat Yaşar ile bir söyleşi gerçekleştirdik. NASA'ya ait Jet Propulsion Laboratory (JPL)'de “Derin Uzay İletişimi ve Astrofizik” alanlarında araştırmacı olarak çalışan Fırat Yaşar ‘dan NASA çalışmaları hakkında detaylı bilgiler edindik. Öğrencilerimiz ayrıca SPACE X'e de gitme şansı buldular.

California'daki teknoloji devlerinin vazgeçilmez ikonu olan Silikon Vadisi’nde Intel, Apple, Meta, Google ziyaretleriyle öğrencilerimiz keyifli vakit geçirdiler.

ODTÜ Metalurji Mühendisliği’nden birincilikle mezun olan ve yarı iletken teknolojilerinde önemli başarılara imza atarak 200’ün üzerinde patent alan ünlü Türk girişimci OROMIS COMPANY CEO’su Dr. Cem Başçeri ile buluştuk. Yaptığı buluş, sahip olduğu şirket ve eğitim hayatı hakkında bilgiler edinerek kariyer planlamaları hakkında tavsiyeler aldık.

Bu kadar eğitimle alakalı konunun yanında Batı Amerika turumuzu da yapmış olduk. California'da dünyanın en büyük sinema yapımlarının çekildiği Universal Studios ve eğlence parkı olan Six Flags Magic Mountain'a gittik. Öğrencilerimiz; Beverly Hills, Griffith Observatory, Stars of Fame Hollywood ve Santa Monica gezileriyle keyifli bir gün geçirdiler. San Diego Old Town Bölgesinde keşif yaptık ve Santa Barbara’da Solvang Danimarka Köyü’nü gezme fırsatı bulduk.

Bu gezi ile öğrencilerimiz problem çözebilen, eleştirel düşünebilen, çağını yakalayan, sorunlara analitik bakış açısı geliştirebilen bireyler olma yolunda gelişirken matematik, fizik, mühendislik, yazılım, bilişim teknolojileri alanlarıyla ilgili de somut bir tecrübe yaşadılar. Öğrencilerimiz, katıldıkları workshop ve seminerlerde okulumuzu çok iyi temsil ettiler. Eğitim gezimize katılan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.