Çevre Lisesi Tarihin Sıfır Noktasında
ÇEVRE LİSESİ TARİHİN SIFIR NOKTASINDA

Çevre Lisesi Tarihin Sıfır Noktasında

11. sınıf öğrencilerimizin tarih dersinde edindikleri bilgileri daha kalıcı hale getirmek, derse ilgilerini artırmak ve tarih dersinin gezerek görerek yaşayarak da öğrenilmesini sağlamak amacıyla düzenlediğimiz Göbeklitepe gezimiz başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Öğrencilerimiz gezimizin ilk durağı olan Gaziantep’ te; dünyanın ikinci en büyük mozaik müzesi Zeugma Müzesi, Gaziantep Kalesi, Şahinbey Milli Mücadele Müzesini ziyaret edip yöre tarihi ve mitolojisi hakkında bilgi edindiler. Gümrük Han, Bakırcılar Çarşısı, Elmacı Pazarı turunda alışveriş yapıp, yöresel lezzetlerin tadına bakma fırsatı buldular.

Gezimizin ikinci durağı olan Urfa’da; Birecik Barajı’nın kısmen sular altında bıraktığı Halfeti batık kentini yaptıkları tekne turu ile görme şansı bulan öğrencilerimiz daha sonra Birecik’in Kelaynak Kuşları Koruma Alanı ve Üretim Çiftliğini ziyaret ettiler. Urfa merkezde; Halil-ür Rahman, Balıklı Göl, Ayn Zeliha Gölü, Rızvaniye Cami, Bedesten, Sipahi pazarını içeren gezi programının ardından sıra gecesine katılarak yöre kültürüne ait eğlenceyi deneyimlediler.

Öğrencilerimiz, ülkemizin tarihî ve kültürel miraslarından,  Dünya Miras Listesi'nde de yer alan ve dünyanın en eski tapınağına ev sahipliği yapan Göbeklitepe’yi gezdikten sonra Türkiye’nin en büyük müzesi unvanına sahip  Şanlıurfa Arkeoloji Müzesini ziyaret ederek gördüklerini somutlaştırdılar. Dünyada kurulan ilk üniversiteye ev sahipliği yapan Harran’ı   ve konik kubbeli tarihî Harran evlerini görerek gezinin son bölümünü tamamladılar.

Yoğun ve keyifli geçen bu gezinin sonunda Çevre Lisesi öğrencileri, yaşadıkları ülkedeki farklı dönem ve kültürlere ait tarihî eserlerin farkına vararak  kültürel mirası koruma bilincine sahip oldular.