Danimarka Okul Ortaklığı Projesi

Çevre Lisesi, “Okul Ortaklığı Projesi” kapsamında Danimarka-Kopenhag’dan gelen 28 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan bir grubu 28 Mart-2 Nisan 2022 tarihlerinde konuk etti. Lise İngilizce Bölümünün Kopenhag’ın en önemli okullarından biri olan Rysensteen Gymnasium ile 10 yıldır sürdürdüğü “Küresel Vatandaşlık” projesinin bu ayağında Danimarkalı öğrenci ve öğretmenler, derslere katılıp iki ülke arasındaki kültürel-sosyal farklılıkları tartıştılar.

Projemizin yurt dışı ayağında ise 25-30 Nisan tarihleri arasında 10. ve 11. sınıflardan toplam 21 öğrenciyle Rysensteen Gymnasium’da ağırlandık. Danimarka okul sistemini gözlemleme fırsatı bulan öğrencilerimiz İngilizce, tarih, sosyal bilimler, matematik ve dans derslerinde Danimarkalı öğrencilerle ortak çalışmalar yaptılar. Akademik çalışmalardan artan zamanlarda şehir turuna çıkan öğrencilerimiz, Kopenhag kanallarında tekne gezisi yapmanın yanında Danimarka Ulusal Müzesi’nde de Danimarka ve Vikingler hakkında bilgilendiler. Danimarkalı dostlarımızla ekim ayında İstanbul’da Çevre Kolejinde tekrar buluşmak üzere vedalaştık.